//5 voedingsadviezen bij vitaal ouder worden

Om langer te leven en chronische ziekten en beperkingen uit te stellen is gezonde voeding en beweging voor iedereen belangrijk, dus ook voor ouderen. In dit blog 5 voedingsadviezen voor vitaal ouder worden.

Voeding heeft een onmiskenbaar effect op het ouder worden. Door de juiste voeding te gebruiken kunnen ziekten worden voorkomen/uitgesteld en kunt u langer vitaal leven.

5 adviezen bij vitaal ouder worden

1. Gebruik een gezonde basisvoeding

De adviezen van de schijf van Vijf zijn een gezonde basis. Eet dus voldoende gevarieerd, gebruik volkoren producten, eet ruim groente en fruit en wekelijks vis.

2. Drink meer dan 10 glazen vocht

Na verloop van tijd vermindert uw nierfunctie. Uw lichaam heeft daarom meer vocht nodig om afvalstoffen af te kunnen voeren.

3. Slik extra vitamine D

Uw huid is minder goed in staat om vitamine D aan te maken. Slik daarom dagelijks extra vitamine D voor gezonde botten. Voor vrouwen >50 jaar en iedereen met een donkere (getinte) huidskleur geldt het advies 10 microgram vitamine D en voor iedereen > 70 jaar 20 microgram.

4. Gebruik voldoende calcium

Calcium (vooral i.c.m. vitamine D) vermindert de afname in botdichtheid, wat het risico op botbreuken verkleint. Gebruik daarom 3-5 glazen melk(producten).”

]5. Eet voldoende eiwitten

Als gevolg van ouder worden, ziekte en verminderde lichamelijke activiteit treedt er verlies van spiermassa en spierfunctie op. Het innemen van genoeg eiwitten en voldoende beweging remmen dit proces.

Het verouderingsproces verloopt bij iedereen anders, daarom kan het zijn dat u naast de adviezen op dit blog ook aanvullende adviezen van uw diëtist nodig hebt. Neem daarom contact op met een diëtist bij u in de buurt via 088 – 425 36 00 of via het contactformulier.

Een huisbezoek van de diëtist behoort ook tot de mogelijkheden.

By |2019-10-17T11:02:22+02:00juni 22nd, 2016|Ouderen|Reacties uitgeschakeld voor 5 voedingsadviezen bij vitaal ouder worden

About the Author: