/, Recepten/Zoete aardappelsoep met courgette en paddenstoelen

Zoete

[fullwidth background_color=”#e70039″ background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”5″ padding_bottom=”0″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][/fullwidth][fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”10″ padding_bottom=”0″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””]

Iedere maand maakt Diëtheek een gezond, lekker en snel recept. Deze maand: Zoete aardappelsoep met courgette en paddenstoelen.

[two_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] noedels broccoli avocado japanse dressing[/imageframe][/two_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

Ingrediënten

voor 4 personen
bereidingstijd: 20-30 minuten

 • 2 zoete aardappelen (groot)
 • 2 courgettes
 • 1 bakjes paddenstoelenmix
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 spaanse peper
 • currypoeder
 • peper en zout
 • olijfolie
 • water
[/one_third]

Bereiding

 • Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 2 cm
 • Was de courgette en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 à 2 cm
 • Scheur de paddenstoelen in grove stukken
 • Snijd de ui in grove stukken
 • Pers de knoflook
 • Snijd de peper in ringen
 • Zet een kookpan op het vuur en voeg een eetlepel olie toe
 • Fruit hierin de ui en knoflook en voeg vervolgens de aardappel, courgette en peper toe
 • Bestrooi het geheel met currypoeder
 • Voeg de paddenstoelen toe en roer alles goed elkaar
 • Voeg net zoveel water toe dat het geheel net niet onder water staat
 • Breng aan de kook en laat dit ongeveer 15 minuten doorkoken op laag vuur
 • Haal de pan van het vuur en pureer het geheel
 • Breng op smaak met peper en zout

De soep is nu klaar om te serveren.

[/fullwidth][fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”0″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””]

Eet smakelijk!

[/fullwidth]
By |2016-08-17T14:02:26+02:00september 6th, 2016|Gezonde leefstijl, Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Zoete aardappelsoep met courgette en paddenstoelen

About the Author: