//Afvallen? Kies het juiste koolhydraat-arme dieet!

Als je wilt afvallen, kun je veel bereiken door de hoeveelheid koolhydraten te verlagen. Maar tegenwoordig zijn er veel koolhydraat-arme diëten. Welke moet je kiezen en hoe streng moet je zijn?

Langzame koolhydraten

Helemaal zonder koolhydraten kan je niet. Koolhydraten zijn brandstoffen die het lichaam nodig heeft. Het is wel van belang snelle koolhydraten zoveel mogelijk te vermijden. Die zitten bijvoorbeeld in vruchtensap, koek en snoep.  Beter is het om te kiezen voor langzame koolhydraten uit volkorenproducten en fruit bijvoorbeeld.

3 keuzes

Gemiddeld krijgt iemand normaal gesproken al gauw 200 gram koolhydraten per dag binnen. Bij Diëtheek heb je de keuze uit 3 verschillende koolhydraatbeperkte diëten met per dag:

-100 gram koolhydraten

– 70- 80 gram koolhydraten

– minder dan 50 gram koolhydraten

Geen shakes

Het voordeel van deze diëten van Diëtheek is dat er niet gewerkt wordt met dure shakes maar met gewone voeding. Hierdoor is het gemakkelijker vol te houden en een stuk goedkoper. Bovendien kun je deels mee-eten met je gezin.

Snel resultaat

Een streng koolhydraatarm voedingspatroon van minder dan 50 gram koolhydraten geeft snel goede resultaten. Binnen een maand kun je 5 kilogram afvallen. Dit is één van de grote voordelen van een koolhydraatarm voedingspatroon. Echter, vroeg of laat moet je weer ‘gewoon’ gaan eten en dan is de kans groot dat je weer gaat aankomen. Voor blijvend gewichtsverlies is het nodig om de hoeveelheid koolhydraten weer heel langzaam op te bouwen en daar is discipline voor nodig.

Langzaam maar gestaag

Bij een koolhydraatbeperkt voedingspatroon van 70-80 gram of 100 gram koolhydraten per dag gaat het gewichtsverlies wat langzamer dan met een streng koolhydraatarm dieet. Toch heeft het voordelen: het dieet wijkt minder af van wat je gewend bent en gaat gepaard met minder gewichtsschommelingen. Bovendien kom je niet direct veel aan als je een keer afwijkt van het dieet, bijvoorbeeld tijdens een feestje.

Welk dieet past bij jou?

Maak een afspraak om erachter te komen welk voedingspatroon het beste bij jou past. Neem contact op via de website www.dietheek.nl of via het telefoonnummer 088-4253600.

Door: Marloes Weiden, diëtist

By |2017-04-11T09:09:39+02:00februari 13th, 2017|Overgewicht / Afvallen|Reacties uitgeschakeld voor Afvallen? Kies het juiste koolhydraat-arme dieet!

About the Author: