//Is koolhydraatarm brood een aanrader?

Weetje:

Is koolhydraatarm brood een aanrader?

Wat voedingswaarde betreft is het niet gezonder of ongezonder dan gewoon brood. Het levert dezelfde vitamines en mineralen. Er zitten minder koolhydraten in, maar daarvoor in de plaats zijn wel vetten en eiwitten gekomen. Daardoor bevat een snee koolhydraatarm brood meestal evenveel calorieën als een snee gewoon brood. Maar koolhydraatarm brood verzadigt wel beter. Ook omdat het vaak meer vezels bevat. Je eet er dus vaak minder sneetjes van.

Koolhydraten zijn een normaal onderdeel van onze voeding, maar wie veel brood, rijst, pasta en aardappelen eet, krijgt er relatief veel van binnen. Minderen met koolhydraten kan slim zijn voor wie wil afvallen of diabetes heeft. Als je dan toch brood wilt blijven eten, dan biedt koolhydraatarm brood uitkomst.

By |2018-08-01T15:40:39+00:00maart 27th, 2017|Diabetes Mellitus|Reacties uitgeschakeld voor Is koolhydraatarm brood een aanrader?

About the Author: