//Zomaar een maandag bij Diëtheek in Zeeland

Wat doe je nu eigenlijk de hele dag als diëtist? Alleen maar over eten praten? Ja dat ook , maar er is meer. Als voorbeeld zomaar een maandag van mijn werkweek:

Ik begin zo na het weekend met het maken van adviezen voor patiënten, die afgelopen vrijdag bij mij op het spreekuur waren. Ook werk ik dossiers bij en neem eventueel contact op met de huisarts of praktijkondersteuner om door te geven hoe de behandeling verloopt. Verder heb ik overleg met collega’s die ook hier in de praktijk werken.

Daarna ga ik langs bij patiënten die na een ziekenhuisopname tijdelijk zijn opgenomen in een buurtzorgpension. Ik geef dan voedingsadviezen. Denk vooral aan adviezen voor mensen die een laag gewicht hebben of te veel zijn afgevallen. Ook bezoek ik een aantal mensen die zelf niet makkelijk naar het spreekuur kunnen komen. Geen probleem: ik kom gewoon bij ze thuis!

Mijn werkdag zit er nog niet op: ik heb  nog avondspreekuur. Omdat ik vandaag weinig tijd heb om te koken, warm ik een eerder zelfgemaakte en ingevroren spaghetti op.

Tijdens het spreekuur zie ik een aantal patiënten die een koolhydraatarm voedingspatroon hebben. Een van hen vertelt me: ‘Het advies is goed toe te passen en het is ook niet moeilijk’. Zo’n opmerking maakt mijn werk extra leuk!

Ester de Bos

By |2018-08-01T15:40:36+02:00april 19th, 2017|Achter de schermen|Reacties uitgeschakeld voor Zomaar een maandag bij Diëtheek in Zeeland

About the Author: