//Vakantie-eten: doen of niet doen?

Op vakantie in het buitenland ben ik altijd nieuwsgierig naar de plaatselijke gerechten. Ik ben een type van ‘je moet alles een keer proberen voor je er wat van kan zeggen’ en hou dat ook mijn kinderen voor. Maar in Zuid-Afrika ben ik toch een keer van dit principe afgestapt: aan de kippenhoofdjes op de ‘braai’ hebben we ons maar niet gewaagd. In plaats daarvan heb ik gesmuld van de spies met groenten van dezelfde braai.

Toch heb ik ook veel lekkers gegeten deze vakantie. Gestoomd brood met lever…Wat was dat een tijd geleden dat ik lever at en het smaakte weer goed. Maar ook de bietjes die we kregen. Zoals van mijn vaders groentetuin! Vol smaak. En melktaart als toetje mocht natuurlijk niet ontbreken. Ook waren er allerlei lekkere salades, ‘kosterlijk rauw’ genoemd. Opvallend is de aandacht voor het bereiden van het eten in Zuid-Afrika. Daar kunnen wij in Nederland een voorbeeld aan nemen!

Agnes Samsom

By |2018-08-01T15:40:34+02:00mei 15th, 2017|Achter de schermen|Reacties uitgeschakeld voor Vakantie-eten: doen of niet doen?

About the Author: