/, Gezonde leefstijl/Alcohol grotere dikmaker dan frisdrank


Wist je dat volwassenen 4 keer zoveel calorieën binnenkrijgen uit alcoholische dranken dan uit frisdrank? Per persoon drinken we jaarlijks gemiddeld 272 glazen bier, 200 glazen wijn en 92 glazen sterke drank!

Proost, op je gezondheid

Alcohol is sociaal volledig geaccepteerd; een glaasje wijn en een biertje horen er gewoon bij. Opvallend is het gebruik van de verkleinwoordjes: alsof je er dan minder calorieën mee binnenkrijgt. Het tegendeel is eerder waar: 2 alcoholische consumpties maken ongeveer even dik als een gevulde koek of een donut.

Niet alleen suiker is de boosdoener

Suiker, en dan met name in frisdrank en vruchtensap: dat is pas een dikmaker, zo wordt gedacht. Natuurlijk, maar vergeet ook de alcohol niet! Alcohol levert per gram zelfs meer calorieën dan suiker en wekt ook nog de eetlust op. Alcohol is dus nog slechter voor de lijn dan suiker.

Nienke ten Hoor-Aukema, diëtist

By |2018-08-01T15:40:29+02:00juli 11th, 2017|Geen categorie, Gezonde leefstijl|Reacties uitgeschakeld voor Alcohol grotere dikmaker dan frisdrank

About the Author: