/, Kinderen/Kun je het eetgedrag van kinderen veranderen?


Er zijn tegenwoordig steeds meer kinderen met overgewicht en gelukkig worden zij vaak ook naar de diëtist verwezen. Diëtist Agnes Samson vertelt over de aanpak van Diëtheek:

In onze adviezen nemen we altijd het hele gezin mee, dus ook de eetgewoontes van de ouders. En: we zetten een kind nooit op een streng afslankdieet!

Hoe sneller je ingrijpt bij een kind dat overgewicht ontwikkelt, hoe beter het is. Een paar kilo te zwaar kun je nog redelijk gemakkelijk bijsturen. Het gaat erom dat een kind gezonde eetgewoontes ontwikkelt.  Als er bij de lengtegroei geen kilo’s meer bijkomen ben je op de goede weg.

Wij kennen de tips en trucs

Een kind met overgewicht geef je natuurlijk geen uitzonderingspositie in het gezin. De kunst is om het hele gezin erbij te betrekken. Wat wordt er door de weeks in huis gehaald ? Wat voor het weekend? Hoe ziet de menuplanning van de week eruit? En kunnen school, de oppas, opa’s en oma’s ook meehelpen?

De diëtist kent de tips en trucs om in een druk gezin tóch gezond te eten. Ze heeft recepten voor maaltijden die in een kwartier op tafel staan en tips voor een handige voorraad in de keuken. Ze weet hoe je kinderen aan de groente krijgt en geeft adviezen wat een kind mee naar school mee kan nemen. Populair zijn onze tosti-ideeën voor de woensdagmiddag. Of onze wachtkamerposter waarop je kunt zien hoeveel suikerklontjes er in dranken zoals cola en appelsap zitten.

Natuurlijk krijgt een kind bij de diëtist ook altijd een kleine beloning als het goed is gegaan. Een gezond eetpatroon: daar heeft een kind het hele leven wat aan!

By |2018-08-01T15:40:22+02:00november 6th, 2017|Geen categorie, Kinderen|Reacties uitgeschakeld voor Kun je het eetgedrag van kinderen veranderen?

About the Author: