//Diabetes: niet iets om luchtig over te doen


Na de diagnose Diabetes mellitus type 2  wordt er al snel door de omgeving gezegd: ‘Dat heeft met de ouderdom te maken’, ‘Een paar pilletjes slikken en dan is het suiker zo weer goed’ en ‘Er zijn ergere ziektes…’. De ernst van de ziekte en de gevolgen voor de bloedvaten en zenuwen worden helaas niet ingezien. En misschien nog wel erger: men weet niet dat diabetes vaak omkeerbaar is.

Het kan ook anders. Zo heb ik in mijn praktijk een aantal cliënten met diabetes die door een koolhydraatbeperkt dieet veel zijn afgevallen en actiever zijn geworden. Ze hoeven nu geen insuline meer te spuiten. Er is zelfs een dame die helemaal geen medicijnen meer hoeft te slikken!

Keer je diabetes om!

Ga met diabetes dus niet alleen regelmatig naar de oogarts en de pedicure, maar zeker ook naar de diëtist. Om lichamelijke klachten te voorkomen helpt een stabiele bloedsuikerspiegel. Dat bereik je door minder suiker en koolhydraatrijke producten te eten en meer bewegen. Diabetes type 2 is in sommige gevallen echt omkeerbaar.

Maak een afspraak bij de Diëtheek diëtist bij je in de buurt. Als je diabetes hebt, is de kans groot dat de consulten gratis zijn en ook niet ten koste gaan van je eigen risico.

Anneke Kloosterman, diëtist

By |2018-08-01T15:40:21+02:00november 16th, 2017|Diabetes Mellitus|Reacties uitgeschakeld voor Diabetes: niet iets om luchtig over te doen

About the Author: