/, Weetjes/Komt er een insulinepil?

Amerikaanse onderzoekers zijn erin geslaagd om bij proefdieren een werkzame insulinepil te geven. Dit biedt perspectieven om de insulinespuit in de toekomst te vervangen door een insulinepil.

Speciale samenstelling

Het is niet eenvoudig om insuline oraal toe te dienen. Insuline is een groot eiwit, dat wordt aangetast door maagzuur en spijsverteringsenzymen. Het past ook niet door de opnamecellen in de dunne darm. Daarom hebben de onderzoekers een speciale samenstelling ontwikkeld, met capsules en een speciale oplossing die goed op te nemen is. Het wachten is nu op de eerste proeven bij mensen.

Keer diabetes om

Insuline is vrijwel altijd nodig bij diabetes type 1, vaak ook jeugddiabetes genoemd. Soms wordt het ook voorgeschreven bij diabetes type 2, maar dat is eigenlijk niet de beste aanpak. Het werkt beter om met goede voeding en een gezonde leefstijl de diabetes type 2 om te keren, zodat geen insuline nodig is. Jouw diëtist van de Diëtheek helpt graag daarbij!

 

By |2018-08-08T15:57:11+02:00augustus 23rd, 2018|Diabetes Mellitus, Weetjes|Reacties uitgeschakeld voor Komt er een insulinepil?

About the Author: