//Vlinders in je buik en buikpijn van de zenuwen

Diarree als je veel stress doormaakt, vlinders in je buik als je verliefd bent en vertrouwen op je ‘onderbuikgevoel’. In onze taal komen veel uitdrukkingen voor die verwijzen naar de relatie tussen onze darmen en ons brein.

 

En dat is niet voor niks. Onze darmen bevatten zo’n uitgebreid zenuwstelsel, dat de rol van de hersenen bijna doet verbleken. De darmen worden daarom ook wel onze tweede hersenen genoemd.

Stemming

Signalen van de darmen gaan rechtstreeks naar de hersenen en andersom. Daarmee heeft onze stemming effect op de darmen en is het zelfs zo dat de darmen onze stemming beïnvloeden. Steeds terugkerende darmproblemen, zoals diarree en buikpijn, kunnen een signaal zijn dat je teveel stress ervaart. En gezond eten en je spijsvertering ondersteunen kan ook je stressniveau doen dalen. Wees eens alert op de signalen van je buik en bespreek ze ook met je diëtist.

By |2018-09-07T09:27:47+00:00september 7th, 2018|Weetjes|Reacties uitgeschakeld voor Vlinders in je buik en buikpijn van de zenuwen

About the Author: