/, Weetjes/Ongezonde snacks in het ziekenhuis

Ongezonde snacks in het ziekenhuis

 

In 127 Amerikaanse ziekenhuizen is onlangs het aanbod van snacks en dranken uit automaten onder de loep genomen. De resultaten waren bedroevend: slechts 8 procent van de snacks voldeed aan de richtlijnen voor gezonde voeding, en dat waren dan meestal noten. De rest van het snackaanbod bestond uit snoep, chip en koeken. Ook de dranken waren niet best: de helft van de dranken leverden per portie meer dan 55 gram suiker!
Is de situatie in Nederland beter? Helaas niet. Ook in onze ziekenhuizen staan automaten met snacks, frisdranken en energydrinks. Er wordt wel over gediscussieerd en er wordt (een beetje) aan gewerkt. Zo hebben de Amsterdamse ziekenhuizen onlangs de energydrinks uit het aanbod verwijderd. Maar het zou nog veel mooier zijn als het ziekenhuis de plek was waar je alleen gezonde snacks en dranken kunt kopen.

By |2018-10-19T12:11:20+00:00oktober 19th, 2018|Gezonde leefstijl, Weetjes|Reacties uitgeschakeld voor Ongezonde snacks in het ziekenhuis