/, Weetjes/Ontbijt eens lekker warm

Als je wakker wordt, is het buiten nog donker en fris. Dan is een warm ontbijt misschien wel de beste start van de dag. We geven je drie ideeën:

  1. Heel lekker en gezond is een kom havermoutpap. De vezels in havermout helpen het cholesterolgehalte verlagen. Voeg nog wat fruit en noten toe en je hebt een stevige basis voor de ochtend.
  2. Eet je graag fruit in de ochtend? Bak het dan eens even in de koekenpan, met een klontje boter. Heerlijk met appel, peer, ananas, kiwi. Voeg een beetje honing en kaneel toe en serveer met yoghurt en granola.
  3. Als je iets meer tijd hebt, kun je een ontbijtcrumble maken. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd een appel in stukjes, bestrooi met kaneel en doe die in een ovenschaaltje. Smelt in een steelpan 1 eetlepel kokosolie met 2 theelepels honing. Roer daar 6 eetlepels havermout door en verdeel het havermoutmengsel over de appel. Bak de crumble 20 minuten in de oven. Lekker met een schep kwark.

By |2018-10-19T12:18:28+02:00november 10th, 2018|Gezonde leefstijl, Weetjes|Reacties uitgeschakeld voor Ontbijt eens lekker warm

About the Author: