Buideltjes met paddenstoelenragout

/, Kerstrecepten, Recepten/Buideltjes met paddenstoelenragout

Buideltjes met paddenstoelenragout

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram gemengde paddenstoelen (champignons, shiitake, cantharellen etc.), in stukjes
    1 theelepel tijmblaadjes
  • 30 gram boter
  • 3-4 eetlepels crème fraîche
  • 2-3 eetlepels fijngesneden (platte) peterselie
  • 1-2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • peper en zout
  • 4 plakjes fillodeeg van 24×24 cm
  • 8 lange sprieten bieslook

 

Hoe maak je het?

Je kan dit gerecht ook al een dag van te voren maken.

    1. Doe de boter in de pan en bak de paddenstoelen met de tijm in ongeveer 5 minuten op hoog vuur bruin.
    2. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper.
    3. Verwarm het mengsel nog circa 3 minuten.
    4. Roer op het laatst de peterselie en bieslook erdoor.
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de plakjes filodeeg en vouw de gehalveerde plakjes dubbel (er zijn nu 8 plakjes van 12×12 cm).
  3. Schep de paddenstoelenvulling op het midden van het deeg en vouw het deeg als een buideltje om de vulling.
  4. Maak de buideltjes dicht met de bieslook.
  5. Bak de buideltjes in ongeveer 15 minuten krokant in het midden van de oven.
  6. Let op dat de puntjes van het deeg niet verbranden.

 

By |2018-12-14T11:50:45+00:00december 12th, 2018|kerst, Kerstrecepten, Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Buideltjes met paddenstoelenragout

About the Author: