/, Recepten/Kerstmenu nagerecht: gevulde havermoutkruidcakjes

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 70 gram bruine basterdsuiker
  • 25 gram havermout
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 eetlepel koekkruiden
  • ± 50 ml halfvolle melk
  • 2 gedroogde pruimen

Materialen

  • 4 papieren bakvormpjes

Hoe maak je het?

  1. Warm de oven voor op 170° C.
  2. Meng de bruine basterdsuiker met de havermout, het zelfrijzend bakmeel, de koekkruiden en ± 50 ml melk tot een glad deeg.
  3. Was de gedroogde pruimen, halveer ze en verwijder de pit.
  4. Leg in de papieren bakvormpjes een halve pruim en verdeel het deeg er over.
  5. Bak de cakejes midden in de oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Lekker met een bolletje vanille of chocolade ijs

By |2018-12-14T11:48:43+00:00december 12th, 2018|Kerstrecepten, Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Kerstmenu nagerecht: gevulde havermoutkruidcakjes

About the Author: