/, Recepten/Kerstmenu voorgerecht: Feestelijke knolselderijsoep

 

Voorgerecht 

Feestelijke knolselderijsoep

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 kleine knolselderij
  • 1 winterwortel, in schijfjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, in stukjes
  • 1 takje tijm
  • 1 liter paddenstoelenbouillon
  • 1/2 liter groentebouillon
  • 100 ml ongeklopte slagroom
  • 1 bos peterselie, in snippers
  • 50 gram walnoten
  • zout en peper
  • olijfolie of boter

Zo maak je het:

  1. Schil de knolselderij en snijd deze in stukken.
  2. Verhit de olie of boter in de pan en fruit de ui, knoflook en wortel hierin aan.
  3. Voeg de knolselderij en het takje tijm hier aan toe. Bak dit even mee en schenk dan de beide bouillons er bij.
  4. Laat dit zachtjes koken tot de knolselderij en wortel zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
  5. Haal het takje tijm uit de soep en pureer de soep.
  6. Voeg de room toe.
  7. Breng als laatste de soep op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
  8. Garneer de soep met stukjes walnoot en de verse peterselie (in snippers)

 

 

 

By |2018-12-14T11:50:05+00:00december 12th, 2018|Kerstrecepten, Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Kerstmenu voorgerecht: Feestelijke knolselderijsoep

About the Author: