/, Recepten, Weetjes/Vijf keer meel is nooit teveel 

Gek ben ik er op. Als een junkie altijd op zoek en dolblij als ik weer iets ontdek. Wat dat is? Een nieuw soort meel voor mijn verslavend lekkere pannenkoeken. Dus geen bloem zoals dat in kant- en klaar mixen zit, maar echt meel van de gehele graankorrel. Als je hiervoor kiest verbeterd dat de smaak en ook de voedingswaarde van mijn pannenkoeken, zo bevatten ze van meer vezels, vitamine B en ijzer.

Ben jij ook zo gek op pannenkoeken?

Lees hier mijn 5 tips voor geschikte ‘alternatieve’ meelsoorten:

 1. Boekweitmeel; dit hoort echt in een pannenkoekbeslag! Ik voeg minimaal 2-3 eetlepels aan mijn gewone beslag toe. (je kan ook pannenkoeken bakken van alleen boekweit)
 2. Havermoutmeel; deze heb ik recent ontdekt. Het bakt gemakkelijk en is erg lekker. Prima als basis.
 3. Roggemeel; maakt het wat zwaarder maar is zeker een goede variatie. Je hoeft dus geen roggebrood te eten om toch te genieten van dit mooie graan.
 4. Tarwemeel; altijd beter dan tarwebloem. Een combinatie met boekweitmeel is het lekkerst.
 5. Speltmeel; ook zeker de moeite waard om eens te proberen en ik vind het lekkerder dan tarwemeel.

In mijn pannenkoekbeslag doe ik liefst een combinatie van 2 verschillende melen, 2 eieren, melk en wat jodiumhoudend zout. Je beseft dan pas hoeveel zout er blijkbaar in de kant- en klare pannenkoekmix zit. Waarom jodiumhoudend? Mocht je minder brood eten dan is het erg lastig om voldoende jodium binnen te krijgen. In brood zit namelijk gejodeerd zout. Door dit zout aan je pannenkoeken toe te voegen compenseer je dat gelijk.

Nu heb ik jullie natuurlijk het water in de mond laten lopen met al die ideeën voor pannenkoeken, daarom deel ik hieronder een van mijn favoriete recepten met jullie.

 

Pannenkoeken van amandelmeel met kokos

(2 personen)

Wat heb je nodig:

 • 100 gram blanke amandelen
 • 2 eetl geraspte kokos
 • Snufje kaneel
 • Snufje jodiumhoudend zout
 • 3 biologische eieren
 • 200 ml (plantaardige) melk
 • (kokos-)olie

 

Hoe maak je het?

Maal in een blender of keukenmachine de amandelen tot meel.
Meng alle ingrediënten, behalve de olie, in een kom tot een glad beslag.
Verwarm in een koekenpan een beetje olie en bak van het beslag ongeveer 4 pannenkoeken.

Eet smakelijk!

 

(uit: Natuurlijk! Langer gezond – Anne Marie Reuzenaar)

 

By |2019-01-09T11:48:10+00:00januari 9th, 2019|Geen categorie, Recepten, Weetjes|Reacties uitgeschakeld voor Vijf keer meel is nooit teveel 

About the Author: