//Wandel na(ar) je werkdag

 

Op donderdag 4 april 2019 vindt de vierde editie van de Wandel naar je Werk-dag plaats. Deze nationale campagne roept heel Nederland op om (een deel van de afstand) naar het werk te lopen. Van bus naar bureau of van voor- naar kantoordeur. Deze dag buig ik liever een klein beetje om naar: wandel tijdens je werk-dag of wandel na je werk-dag.

Het is natuurlijk een heel leuk initiatief. Ik ben helemaal voor meer bewegen. Maar voor mij en met mij  heel veel mensen is het niet altijd praktisch om naar mijn werk te wandelen. Ik woon bijvoorbeeld op 20 minuten rijden (met de auto) van mijn werkplek. Maar hoe kan je er deze dag voor zorgen dat je toch wat meer gaat wandelen.

  1. Wandel tijdens je werk. Ga tijdens de lunch pauze een klein blokje om. Als je een kwartier wandelt zet je al ongeveer 2000 stappen.
  2. Kom je met de auto? Zet je auto eens een klein stukje (5 minuten wandelen) verder, alle beetjes helpen.
  3. Kom je met het OV? Stap bijvoorbeeld eens een halte eerder uit
  4. Wandel na je werk. Wat ik zelf doe en heel fijn vind om te doen is ‘wandel na mijn werkdag’. Na een dag zitten en veel gesprekken gevoerd te hebben vind ik het fijn om s ’avonds even in de frisse buiten lucht te wandelen. Qua tijdsbestek kan dit 10 minuten tot 60 minuten zijn. Soms wandel ik alleen of zet mijn wandelactie in een app naar de buurvrouwen en dan is er altijd wel iemand die een uurtje wil lopen. Ontspannend, gezellig en weer helemaal in balans.

Waarom zou je meer gaan wandelen?

Lopen werkt stress verlagend, verhoogt de creativiteit en productiviteit en is ook nog eens heel erg leuk. In onderstaand filmpje legt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder uit waarom wandelen zo goed is voor ons brein.

Voor mij is er dus niet 1 wandel naar je werk dag, maar meerdere wandel na je werkdagen! Probeer het ook eens. Doe je mee?

Gezonde groet,

Anneke Kloosterman, diëtist

Dietheek Drachten

By |2019-08-09T12:39:09+02:00april 4th, 2019|Weetjes|Reacties uitgeschakeld voor Wandel na(ar) je werkdag

About the Author: