/, Weetjes/Goed gevoed de examens in

Vandaag zijn de examens weer begonnen. Een spannende en vaak ook wel stressvolle tijd voor jou als student. Alles wat je in de afgelopen jaren hebt geleerd wordt de komende weken getoetst.
Eigenlijk kan je een examen wel vergelijken met een sport prestatie.
Je moet zorgen:
– dat je veel (je brein) traint,
– dat je goed slaapt (hoe beter uitgerust hoe beter je presteert),
– mentaal moet je een goede mindset hebben: “ik ga ervoor”
– en je moet zeker ook zorgen dat je gezond eet.

Kan gezonde voeding je examenprestaties verbeteren? Het antwoord is ja.
Hierbij 5 tips om goed gevoed de examenperiode in te gaan.

1. Drink voor en tijdens het examen voldoende. Wanneer je te weinig drinkt heeft dat invloed op je concentratie.
2. Sla ontbijt niet over. Ook al krijg je moeilijk een hap door je keel door de spanning probeer een eerste maaltijd te nemen. Zonder ontbijt kan je je minder goed concentreren.
3. Eet minimaal 2 porties fruit en 250 gram groente per dag. Door stress verbruik je meer van bepaalde vitamines en mineralen. Wanneer je te weinig vitamines en mineralen binnen krijgt zorgt ervoor dat je je minder goed kunt concentreren of dat je je vermoeid voelt. Wanneer je voldoende groente en fruit eet is een vitaminesupplement niet nodig.
4. Eet niet te laat in de avond dit kan je nachtrust verstoren.
5. Heb je behoefte aan kauwen tijdens het studeren? Ga niet snacken maar eet bijvoorbeeld kauwgom. Verschillende onderzoeken tonen aan dat kauwgom een positief effect heeft op je concentratie en alertheid.
Wat kauwgom precies doet voor de hersenen, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk bevorderd het bewegen van je kaken de concentratie, niet de kauwgom zelf. Kauwen zorgt er voor dat er meer bloed stroomt naar bepaalde delen van je hersenen.

Het blijf natuurlijk een combinatie van vele factoren maar gezonde voeding is dus zeker heel belangrijk.

Wil je nog meer tips over gezond eten tijdens je examens? Hou onze Facebookpagina dan goed in de gaten.Wil je persoonlijk advies neem dan contact op met een diëtist van Diëtheek bij jou in de buurt. De diëtist wordt voor 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering. Kijk voor meer informatie op www.dietheek.nl

By |2019-08-09T12:33:16+00:00mei 9th, 2019|Geen categorie, Weetjes|Reacties uitgeschakeld voor Goed gevoed de examens in

About the Author: