UA-16108233-1
//Bananenbrood met amandelmeel

Bananenbrood met amandelmeel

Wat heb je nodig:
– 3 bananen
– 150 gram amandelmeel
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 3 eieren
– 2 eetlepels honing
– 1 hand pecannoten
– 1/2 theelepel kaneel
– mespuntje zout
– olie om in te vetten
– cakeblik 30 cm

Wil je een kleine bananenbrood bakken neem dan een cakeblik van 20 cm en 1/3 van alle ingrediënten m.u.v. de bananen neem hier 2 stuks van. Voordeel van dit formaat is dat de cake goed opkomt en wat luchtiger is

Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Die de bananen in een komt en prak deze goed fijn.
– Doe alle overige ingrediënten in een komen meng alles (met een mixer) tot een glad beslag.
– Vet een cakevorm in en leg op de bodem een stukje bakpapier.
– Giet het mengsel in de vorm.
– Zet de cakevorm in de oven en bak het bananenbrood in 45- 55 minuten gaar. Je kan controleren of hij gaar is door met een
satéprikker in het brood te prikken. Komt deze er weer droog uit dan is het brood klaar.
– Haal het bananenbrood uit de oven, laat iets afkoelen en snijd vervolgens in plakken.

By |2019-07-26T11:52:27+00:00juli 25th, 2019|Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Bananenbrood met amandelmeel

About the Author: