//Pokebowl met bloemkoolrijst

Wat heb je nodig ( 2 personen)

  • 400 gram koelverse bloemkoolrijst
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel gemberpoeder (Djahé)
  • 200 gram verse zalm (filet)
  • 100 gram radijsjes
  • 75 gram rode bieten (in reepjes)
  • 1 avocado
  • 1 mango

Zo maak je het:

  • Doe de bloemkoolrijst in een vergiet en giet er kokend water over, laat dit even uitlekken.
  • Meng de bloemkoolrijst met de helft van de rijstazijn en 1 theelepels gemberpoeder  ingelegde gember.
  • Snijd de zalm in blokjes van  ongeveer 1 cm en laat dit 5-10 minuten marineren in de sojasaus
  • Snijd  de radijsjes in kwarten.
  • Voeg de rest van de rijstazijn bij de rode bieten.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit uit een helft (bewaar de andere helft maximaal 1 dag in de koelkast met pit), haal de schil van de avocado en snijd in blokjes.
  • Schil de mango en snijd in de grote stukken mango.
  • Verdeel de bloemkoolrijst over twee grote (bij voorkeur diepe) borden.
  • Verdeel alle ingrediënten in componenten achtereenvolgens de rode biet, radijs, zalm, mango en avocado in een ronde over de borden met bloemkoolrijst.
  • Zorg dat je tussen de rode biet en avocado de bloemkoolrijst nog kan zien dan is er mooi kleurverloop.

Tip:

Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik. Zeker op warme dagen.

By |2019-08-01T09:23:23+00:00juli 25th, 2019|Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Pokebowl met bloemkoolrijst

About the Author: