//Een dag uit het leven van de diëtist

Het is donderdag, op deze dag  werk ik op een internationaal gezondheidscentrum in Den Haag. Na het starten van mijn dag met havermout (ik ben een havermout-liefhebber) en het klaarmaken van de lunchpakketten van mijn gezin is het tijd om op de fiets te gaan richting Den Haag.

Het Internationaal health center is een uitstekend plek om samen te werken met allerlei disciplines zoals artsen en verpleegkundigen. Denk aan de huisartsen, de apotheker, allergieverpleegkundige, de internist, dermatoloog, gynaecoloog, verloskundige etc. Allemaal werkzaam in het centrum verdeeld over vier verdiepingen. Iedereen werkt multidisciplinair. Als diëtist word ik hier ook bij betrokken. Regelmatig ga ik op mijn vrije dagen naar de IHC voor overleg. Het is altijd waardevol.

De meeste mensen die bij mij komen zien vaak  voor het eerst een diëtist. Soms hebben ze wel enige ervaring met een voedingsdeskundige of trainer die voedingsadviezen geeft.

Op het werk, na het instellen van mijn computer en van mijn BIA-weegschaal, begin ik met mijn eerste patiënt om 07.45 uur. Vandaag zag ik onder andere een Amerikaanse dame met zwangerschapsdiabetes, een Indiase man met het prikkelbare darm syndroom en diarree, een Roemeense tiener die vegetariër wilde worden; Een Nederlandse gepensioneerde met een liefde voor drank en een groeiend diabetes type 2-probleem, een Ethiopische dame met een hoog cholesterolgehalte, een Chileense dame met overgewicht die zwanger probeert te worden, een Britse dame met colitis ulcerosa, een kindje uit Egypt met Glucose-6-fosfaatdehyrogenase deficiëntie. Het is een groot voordeel dat ik vier talen spreek. Het leuke aan mijn vak is het helpen zoeken naar een beter voedingspatroon en leefstijl, mijn gevoel voor anders eten maakt dit makkelijk. Mijn passie voor de internationale keuken kan ik dan ook goed combineren met mijn werk.

Mijn lunch pauze is altijd tegen 13.00 uur Ik neem een ​​uur (sinds ik weg ben gegaan uit het bedrijfsleven neem ik nooit meer een korte pauze) , omdat dit belangrijk voor mij is om alles even los te laten en weer mijzelf op te laden. Tijdens de pauze eet ik zo rustig mogelijk , vaak met collega’s (artsen, verpleegkundige) en soms ga ik even wandelen.

De meeste mensen zie ik in de middag, mijn spreekuur duurt dan tot 18.00 uur.  Als ik klaar ben met mijn spreekuur werk ik nog mijn administratie uit zoals dossiers bijwerken en mijn mail beantwoord.  Op mijn fiets ga ik terug naar huis. Dit  was een zeer intense dag. Voor vertrek bel ik de kinderen zodat ze het eten vast kunnen opwarmen. Om 19.30 uur hebben we ons familiediner. Na zo’n intense maar voldane dag ga ik voor 21.00 uur een boek lezen en doe ik wat meditatieoefeningen, dan is het tijd om te slapen.

Berenice Jaime 

Dietheek Haaglanden 

By |2019-08-22T16:29:14+02:00augustus 22nd, 2019|Achter de schermen|Reacties uitgeschakeld voor Een dag uit het leven van de diëtist

About the Author: