//Zomerse salade met kip en kidneybonen

Zomerse salade met kip en kidneybonen

Tijdens de warme dagen is het heerlijk om in plaats van een warme maaltijd een heerlijke frisse en voedzame salade te eten.
Probeer deze lekkere zomerse maaltijdsalade eens. Garantie voor lang verzadigd gevoel.

Wat heb je nodig: (2 personen)

–           200 g kipfilet
–           1 ui
–           1 teentje knoflook
–           1 kropje “gewone”sla of een slamix
–           2 el olie
–           300 g kidneybonen (uit blik)
–           2 tomaten
–           zout en peper
–           twee eetlepels bladselderij (of ander vers kruid zoals basilicum of bieslook)

Hoe maak je het?
  • Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Pluk de sla, was hem in koud water en sla droog in een theedoek of sladroger.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak er de kipblokjes goudbruin in. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee.
  • Spoel de kidneybonen af in een vergiet en laat uitlekken. Was de tomaten, snijd ze in blokjes en voeg samen met de bonen toe aan de kip. Bak het geheel nog zo’n 4-5 minuten. breng  op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de sla over de borden en schep er het kipmengsel op. Hak de selderij grof en strooi erover.
Dit gerecht bevat per persoon:

327 Kcal
27 gr koolhydraten
31,5 gr eiwit
9 gr vet (waarvan 0,3 gr verzadigd)
51 mg natrium
11,6 gr vezels

Bereidingstijd: ±25 min

By |2019-08-23T10:25:16+00:00augustus 23rd, 2019|Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Zomerse salade met kip en kidneybonen

About the Author: