//Aardappel-tonijnsalade met sperziebonen

Aardappel-tonijnsalade met sperziebonen

Wat heb je nodig: (4 personen)

–         Krieltjes (400 gram)
–         1 el olijfolie
–         4 middelgrote eieren
–         1 rode ui
–         Sperziebonen (400 gram)
–         Fijne diepvries tuinerwten (200 gram)
–         2 blikjes tonijn in water (2 x 160 gram)
–         2 takjes basilicum
–         Peper
–         Zout
–         Olijfolie

Hoe maak je het?
  • Dop de sperziebonen en snijd ze door de helft.
  • Kook de eieren in acht minuten hard. Bak ondertussen de krieltjes in een eetlepel olijfolie.
  • Verdeel de gebakken krieltjes over een schaal om af te koelen.
  • Kook de sperziebonen en tuinerwten in vier minuten beetgaar.
  • Giet de sperziebonen en tuinerwten af en spoel koud onder stromend water.
  • Snijd de ui in stukjes. Meng de lauwwarme krieltjes, sperziebonen en erwten met de ui en tonijn.
  • Pel en snijd de eieren.
  • Verdeel de blaadjes basilicum over de salade. Voeg wat peper en een snufje zout toe.
Dit gerecht bevat per persoon:

575 kcal.

Bereidingstijd:  15 minuten

By |2019-08-27T11:47:24+00:00augustus 27th, 2019|Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Aardappel-tonijnsalade met sperziebonen

About the Author: