//Kruidige linzensoep

Kruidige linzensoep

Wat heb je nodig: (4 personen)

–          2 uien
–          2 tenen knoflook
–          2 el olijfolie
–           1 blik tomatenpuree (70 gram)
–          1 tl komijnpoeder
–          1 tl paprikapoeder
–          1 tl chilipoeder
–          2 liter Groentebouillon minder zout (1 bouillonblokje op 2 liter water)
–          1 blik linzen (400 gram)
–          3 stengels bleekselderij
–          1 winterwortel
–          1 blik gepelde tomaten (400 gram)
–          8 sneden volkorenbrood
–          Peper

Hoe maak je het?
  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Was de bleekselderij en snijd deze in stukjes. Schil de winterwortel en snijd in plakjes.
  • Fruit de ui en de knoflook aan in twee eetlepels olijfolie.
  • Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort.
  • Voeg de komijnpoeder, het paprikapoeder en de chilipoeder toe en meng het geheel door elkaar.
  • Voeg nu de warme bouillon toe en meng het geheel door elkaar.
  • Voeg de groenten bij de soep, voeg de gepelde tomaten toe en laat vijf minuten op een zacht vuur gaar koken.
  • Spoel de linzen af, voeg deze bij de bouillon en kook nog twee minuten mee.
  • Serveer 1 snee volkorenbrood bij elke kom soep.
Dit gerecht bevat per persoon:

220 kcal per bord (hier mag je twee borden van nemen)

Bereidingstijd:  15 minuten

By |2019-08-27T11:32:29+00:00augustus 27th, 2019|Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Kruidige linzensoep

About the Author: