//Volkoren couscous met groenten en kikkererwten

Volkoren couscous met groenten en kikkererwten

Wat heb je nodig: (4 personen)

–         1 courgette
–         1 aubergine
–         1 rode paprika
–         1 ui
–         2 tenen knoflook
–         1 el olijfolie
–         Bouillon (250 milliliter – gebruik de helft minder dan de verpakking aangeeft)
–         Volkoren couscous (300 gram ongekookt gewicht)
–         1 blik kikkererwten (400 gram)
–         Rozijnen (50 gram)
–         4 takjes munt

Hoe maak je het?
  • Was de groenten. Snijd de courgette, aubergine en paprika in grove stukken. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een ruime hapjes- of braadpan en bak de ui en de knoflook twee minuten op matige temperatuur. Doe de gesneden groenten in de pan.
  • Doe de couscous in een ruime kom, schenk de bouillon er over en voeg een eetlepel olijfolie toe. Dek direct af met een deksel of vershoudfolie en laat vijf minuten staan.
  • Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg ze daarna samen met de rozijnen toe aan de groenten en bak drie minuten mee.
  • Roer de couscous na vijf minuten los met een vork en schep door de pan.
  • Scheur de blaadjes van de munt in stukjes en strooi over het gerecht.
Dit gerecht bevat per persoon:

434 kcal.

Bereidingstijd:  20 minuten

By |2019-08-27T11:53:44+00:00augustus 27th, 2019|Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Volkoren couscous met groenten en kikkererwten

About the Author: