//Eten op het kinderdagverblijf

Eten op het kinderdagverblijf

Op het kinderdagverblijf geef je de regie even uit handen. Maar dat betekent niet dat je niets meer te zeggen hebt. Het kinderdagverblijf zal met je overleggen wat ze aan je kind geven. En ook kun je zelf ideeën aandragen: voor leuke traktaties bijvoorbeeld.

Hieronder geven wij je een aantal tips.

Tip 1: Overleg over eten!
Vraag naar het voedingsbeleid van jullie kinderdagverblijf. Bepaal samen met het kinderdagverblijf wat je jouw kind liever niet te eten of te drinken geeft. Het is helemaal niet gek om daar afspraken over te maken. Geef bijvoorbeeld aan dat je wilt dat je kind water krijgt.

Tip 2: Ga in de oudercommissie
Als je meer invloed wilt op wat de kinderen te eten en te drinken krijgen: veel kinderdagverblijven hebben een oudercommissie. Zo’n oudercommissie heeft adviesrecht over veel zaken, zoals het voedingsbeleid.

Tip 3: Zet gezond trakteren op de kaart
Op een groot kinderdagverblijf kan het elke week wel raak zijn. Weer een jarige, dus een traktatie. Dan is het wel fijn als de traktaties niet te groot en calorierijk zijn. En denk ook eens aan speelgoed. Voor weinig geld heb je een hoop leuks, zoals gummetjes, feesttoeters, kleine knuffeltjes, stickertjes, miniboekjes, stempels, krijtjes enz. Controleer wel of de cadeautjes geschikt zijn voor kleine kinderen en of ze zich er niet in kunnen verslikken. Kijk of je traktatieafspraken kan maken met andere ouders.

Vraag je diëtist naar het traktatie inspiratieblad.

By |2019-10-31T10:26:27+02:00oktober 22nd, 2019|Kinderen|Reacties uitgeschakeld voor Eten op het kinderdagverblijf

About the Author: