//Boerenkoolpesto met pasta

Boerenkoolpesto met pasta

Hoe maak je het?
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Giet de pasta af en bewaar ongeveer ½ kopje kookvocht.
  3. Kook de boerenkool in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  5. Giet de boerenkool af.
  6. Maal in de keukenmachine of met een staafmixer de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 5 el olie tot een puree.
  7. Voeg de boerenkool toe en maal dit tot een pesto.
  8. Als de pesto nog iets te dik is kan je een beetje van het bewaarde kookvocht toevoegen.
  9. Rasp de kaas en roer de helft hiervan door de pesto.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Meng de pasta met de boerenkoolpesto en dien op.
  12. Strooi de rest van de pijnboompitten en de kaas erover.
  13. Besprenkel met de rest van de olie.
Dit gerecht bevat per persoon:

Energie 580 kcal

eiwit 20 gram
koolhydraten 57 gram
vet 30 gram
waarvan verzadigd 7 gram
natrium 221 mg
vezels 4,5 gram

By |2019-10-31T10:24:28+00:00oktober 24th, 2019|Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Boerenkoolpesto met pasta

About the Author: