//Fabels en feiten over pasta

Pasta is er tegenwoordig in heel veel soorten, maten en vormen.  Wist je dat er meer dan 50 soorten pasta zijn? En dan heb je tegenwoordig ook nog de ‘pasta’s” die gemaakt zijn van groente zoals; courgetinni, koolraaptagliatelle, rode linzenpenne, groene erwten fusili, linzen lasagne, kikkererwten sedanini.

Deze pastasoorten bevatten veel vezels en eiwitten en geven daardoor vaak een goed verzadigingsgevoel.

Hieronder een aantal fabels en feiten over pasta.

Fabels

  1. Je moet pasta af te spoelen na het koken
    Beter van niet je spoelt dan namelijk ook de olie weg en dan kan de saus zich niet goed binden aan de pasta.
  2. Het water hoeft niet per se te koken
    Kokend water zorgt ervoor dat de pasta niet aan de pan blijft plakken.
  3. Je kan het beste een beetje olie in het water doen?  Dit is niet helemaal waar de olie drijft op het water en is tijdens het koken niet met de pasta in aanraking. Wel zorgt olie op het water dat het iets minder makkelijk overkookt, maar als je een grote pan gebruikt gebeurd dit niet.

Feiten

  1. Een Italiaan eet gemiddeld 26 kilo pasta per jaar, Nederlanders eten ongeveer de helft
  2. Naast Italië wordt de meeste pasta geproduceerd in Amerika en Brasilie
  3. De langste spaghettisliert ooit gemaakt was 3.776 meter lang en werd gemaakt in Japan
  4. Heb je thuis een spaghettilepel met ene gat in het midden? Dit gat meet precies de hoeveelheid spaghetti voor één persoon zo voorkom je dat je teveel maakt.
  5. Het voedingscentrum heeft het Eetmaatje ontwikkeld. Je kan deze gratis bestellen via: https://webshop.voedingscentrum.nl/producten/veilig-en-duurzaam/eetmaatje/. Hiermee kan je precies de juiste hoeveel pasta’s en spaghetti koken.
  6. Pasta moet je koken in een grote pan met veel water.  Gebruik ongeveer 1,5 liter water per 100 gram pasta. Gebruik bij gelijke inhoud liever een hoge dan een brede pan.

By |2019-10-31T10:23:48+00:00oktober 25th, 2019|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Fabels en feiten over pasta

About the Author: