//Vegetarische tortilla taart

Vegetarische tortilla taart

Wat heb je nodig? (4 personen) 

  • 4 grote volkoren tortilla wraps of tortilla’s gemaakt van groente (wortel/rode biet)
  • 1 zak HAK bonen mix
  • 2 paprika’s
  • 1 klein blikje mais
  • 1 courgette
  • 2 avocado’s
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel citroensap
  • kruiden naar smaak (knoflook, peper, paprikapoeder en zout)
  • een zakje 30+ kaas
  • olijfolie

Benodigdheden

  • Oven
  • Springvorm

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de paprika en courgette in kleine stukjes en bak deze gaar.
  • Voeg vervolgens de bonen mix en de mais toe, met de kruiden en laat dit even sudderen.
  • Smeer ondertussen de springvorm in met olijfolie en leg 1 wrap op de bodem, daarna een laagje van de bonen mix. Daarna weer een wrap en herhaal dit totdat je 4 wraps hebt gebruikt (je eindigt met de wrap bovenop).
  • Bestrooi de bovenste wrap met de kaas en verwarm dit in de oven totdat de kaas goed gesmolten is.

Eet smakelijk!

Psssst, vergeet dit niet:

Wanneer de taart in de oven zit heb je nog tijd om een avocado dipje te maken. Prak de avocado fijn, snijd de tomaat in kleine stukjes en meng dit door de avocado met wat kruiden en citroensap.

Daarbij kun je ook nog zelfgemaakte tortilla chips maken van 2 wraps, door ze in kleine driehoekjes te snijden. Besprenkel ze met olijfolie en kruiden en stop ze in de oven totdat ze krokant en bruin zijn (ong. 5 minuten)

By |2019-12-17T12:33:37+00:00december 17th, 2019|Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Vegetarische tortilla taart

About the Author: