//Gember thee

Verse gember thee wordt de laatste tijd steeds vaker gedronken. Maar waar komt gember eigenlijk vandaan? Oorspronkelijk komt het uit Zuid-Azië en vaak wordt het daar als ‘geneesmiddel’ gebruikt. Andere bekende kruiden uit de gemberfamilie zijn kurkuma, laos en kardemom. Samen met kurkuma en kardemon vormt gember de basis van kerriepoeder.

Claims over gember zijn; “Gember  helpt bij menstruatiepijn”, verminderd ontstekingen, verminderd misselijkheid zoals bij chemotherapie, reisziekte of zwangerschapsmisselijkheid, verbeterd het reactievermogen en het geheugen,  Zo is er nog een lange waslijst aan claims die gedaan wordt over gember. Er doen zich een aantal gezondheidsvoordelen over gember de ronde waarvoor geen of zwak wetenschappelijke bewijs is. Dat er ergens geen wetenschappelijk bewijs voor is wil overigens niet per definitie zeggen dat het niet werkt. Het kan ook nooit onderzocht zijn. Waarschijnlijk zijn deze gezondheidsvoordelen gebaseerd ervaringen welke door de eeuwen heen generatie op generatie zijn doorgegeven.

Behalve deze claims is een kop gember thee ook gewoon heel erg lekker, cafeïnevrij en eens wat anders.

Hoe zet je een kop gemberthee?

Neem 2-3 schijfjes verse gember (zonder schil) en voeg dit toe aan een kop kokend heet water. Omdat gember zelf pittig van smaak kan zijn is het lekker om een schijfje citroen of een beetje honing aan je kopje thee toe te voegen.

Wil je de gember thee leuk serveren? Neem een grote sate prikker en rijg hieraan de plakjes gember en zet het zo in het theeglas.

By |2020-01-14T12:41:48+02:00januari 14th, 2020|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Gember thee

About the Author: