///Groente omelet

Een heerlijk koolhydraat arm recept met veel groente. Met deze lunch zit je gegarandeerd de hele middag vol.

Je kan voor dit recept ook makkelijk andere soorten groenten gebruiken die je nog in de koelkast hebt liggen. Op deze manier wordt het ook nog eens een duurzaam recept. De kruiden die je gebruikt kan je ook prima afwisselen. Zo is het ook lekker de AH kruidenmix pizza te gebruiken of de Euroma mexicaanse kruiden.

Wat heb je nodig? (1 persoon) 

  • 3 middelgrote eieren
  • 1/3 paprika in stukjes
  • 4 champignons in plakjes gesneden
  • 1 wortel
  • 1/4 prei gesneden
  • olijfolie
  • 1 theelepel omelet kruiden (aanrader is Verstegen original Classic blend (zonder toegevoegd zout)
  • evt. peper en/of zout

Hoe maak je het?

  1. Bak de groenten voor ongeveer 5 minuten in olijfolie.
  2. Voeg de kruiden toe aan de gebakken groenten.
  3. Haal de groente uit de pan en bewaar ze in een schaaltje of op een bord.
  4. Breek de eieren boven een kom. Roer de eieren los met een vork. Roer niet te lang en te hard. Dit haalt de luchtigheid uit de omelet.
  5. Verhit de olie in de pan en voeg de eieren toe, zorg dat de hele bodem bedekt is met ei. Bak ongeveer 1 minuut de omelet op hoog vuur. Draai vervolgens het vuur laag en wacht tot de hele omelet is gestold.
  6. Leg de gebakken groente op een zijde van de omelet en vouw dubbel.
  7. Serveer de omelet op een warm bord.

By |2020-02-18T11:40:58+02:00februari 18th, 2020|Lunch gerecht, Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Groente omelet

About the Author: