/, Vegetarisch/Chili sin carne

Chili sin carne

Wat heb je nodig? (4 personen)

1 ui
2 teentjes knoflook
1 paprika
kruiden: 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel gedroogde koriander, 1 eetlepel chilipoeder, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel oregano
2 blikken kidneybonen (uitgelekt)
1 blikje (150 gr) mais
2 blikken (400 ml) gezeefde tomaten
1 blikje (140 ml) tomatenpuree
zout en peper
evt. verse koriander

Hoe maak je het?

1. Snijd de ui fijn en bak deze, in een scheutje olijfolie, op een hoog vuur voor ongeveer 2 minuten .
2. Snijd de knoflook in hele kleine stukjes en de paprika in blokjes en voeg deze vervolgens, met alle kruiden, toe met een klein scheutje water.
3. Voeg na 1 minuut de kidneybonen, mais, gezeefde tomaten en de tomatenpuree toe. Let op: de gezeefde tomaten moet je in de pan een beetje prakken.
4. Kook dit alles 15 minuten.
5. Schep op de borden en serveer met bloemkool rijst, meergranen rijst en/tortillachips en maak af met koriander.

By |2020-03-06T14:45:42+02:00maart 6th, 2020|Recepten, Vegetarisch|Reacties uitgeschakeld voor Chili sin carne

About the Author: