Vegaburger

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 uien, fijngesneden
  • 1 tomaat
  • 8 plakjes augurken
  • 250 gram kastanjechampignons, door de helft gesneden
  • 1 blikje (voorgekookte) linzen van 310 gram, (uitgelekt)
  • 3 verse takjes tijm
  • 40 gram paneermeel
  • 1 ei geklutst
  • zout
  • een schepje bloem
  • sla
  • harde geitenkaas
  • olijfolie
  • 4 speltbollen (of andere hamburgerbroodjes)
  • evt. ketchup

Zo maak je het

  1. Mix met een staafmixer de knoflook, tijm en champignons. Pureer het niet te fijn want het mag nog een beetje de champignon-structuur hebben.
  2. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de uien op laag vuur in zo’n 10 minuten goudbruin. Voeg hierna het mengsel van champignon toe en laat het nog 5 minuten meebakken (tot het vocht is verdampt).
  3. Laat het mengsel afkoelen.
  4. Voeg, wanneer het mengsel is afgekoeld, het samen met de linzen, paneermeel, ei en zout en meng dit goed door elkaar.
  5. Verdeel dit in 4 gelijke delen en maak er burgers van.
  6. Verwarm de koekenpan met wat olijfolie en bedek de burgers met een laagje bloem voor een mooi krokant bak resultaat.
  7. Bak de burgers ongeveer 5 minuten per kant en bedek ze met geitenkaas zodra je deze hebt omgedraaid.
  8. Beleg de broodjes met de burger een beetje met sla, een plakje tomaat en augurk.
  9. Serveer met ketchup.
By |2020-03-06T15:02:16+02:00maart 6th, 2020|Recepten, Vegetarisch|Reacties uitgeschakeld voor Vegaburger

About the Author: