/, Recepten/Visschaaltje met spinazie en walnoten

Wat heb je nodig (2 personen)

  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 500 g spinazie, gewassen
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 1 tomaat, in plakjes
  • 50 g walnoten
  • ½ tarwestokbrood of 150 g zilvervliesrijst

Materialen

  • 2 ovenschaaltjes

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en vocht verdampen.
  2. Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes. Leg er de kabeljauwfilet op en bestrooi met zout en peper. Verdeel de tomaat over de vis en bestrooi met de walnoten.
  3. Bak de visschaaltjes in de voorverwarmde oven in 15 min. gaar. Snijd intussen het stokbrood in plakjes of kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Serveer de visschaaltjes met het stokbrood of de rijst.

Per persoon met rijst:
650 kcal
41 g eiwit
Per persoon met stokbrood:
520 kcal
40 g eiwit

Bron: https://gezondidee.mumc.nl/

By |2020-04-02T10:37:46+02:00maart 31st, 2020|Kwetsbare ouderen recepten, Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Visschaaltje met spinazie en walnoten

About the Author: