
Wat heb je nodig (2 personen)
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 500 g spinazie, gewassen
- 250 g kabeljauwfilet
- 1 tomaat, in plakjes
- 50 g walnoten
- ½ tarwestokbrood of 150 g zilvervliesrijst
Materialen
- 2 ovenschaaltjes
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en vocht verdampen.
- Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes. Leg er de kabeljauwfilet op en bestrooi met zout en peper. Verdeel de tomaat over de vis en bestrooi met de walnoten.
- Bak de visschaaltjes in de voorverwarmde oven in 15 min. gaar. Snijd intussen het stokbrood in plakjes of kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de visschaaltjes met het stokbrood of de rijst.
Per persoon met rijst:
650 kcal
41 g eiwit
Per persoon met stokbrood:
520 kcal
40 g eiwit
Bron: https://gezondidee.mumc.nl/