
Dit heb je nodig (2 personen)
- 500 ml runder- of kippenbouillon
- 350 gram uien, in dunne ringen gesneden
- 1 teen knoflook
- 25 ml droge witte wijn of rode wijn
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
- 4 sneetjes stokbrood
- 100 gram geraspte kaas
Hoe maak je het?
- Smelt boter of doe olie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe.
- Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 minuten. Voeg de knoflook toe en blijf 2 minuten roeren.
- Voeg daarna langzaam en al roerend de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook.
- Voeg de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
- Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is.
- Verwarm de grill voor.
- Beleg de sneetjes stokbrood met kaas en leg de belegde sneetjes brood onder de grill tot de kaas is gesmolten en goudbruin is verkleurd.
- Leg het stokbrood met gesmolten kaas in twee soepkommen en schep de uiensoep hier overheen.
Een portie uiensoep met twee sneetjes stokbrood met kaas bevat ongeveer:
Energie: 300 kcal
Eiwit: 15 gram