/, Recepten/Kippendijen met aardappels uit de oven

Wat heb je nodig (2 pesonen)

  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes verse tijm (kan ook gedroogd)
  • 2 takjes verse rozemarijn (kan ook gedroogd)
  • 400 g roseval aardappels
  • 250 g wortels
  • 200 g kastanjechampignons
  • 2 kippendijen

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pers de knoflook en rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn.
  3. Maak de wortels schoon en snijd ze in stukjes. Was vervolgens de Roseval aardappels en snijd ze (met schil) in vieren. Snijd ook de champignons in vieren
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de kippendijen. Bestrijk ze met wat olie en verdeel de helft van de tijm, de knoflook en de rozemarijn erover. Bak ze in 45 minuten gaar in de oven.
  5. Haal na 10 minuten de bakplaat uit de oven en leg de aardappels en wortels er ook op. Verdeel de rest van de tijm, knoflook en rozemarijn erover en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Zet de bakplaat daarna weer terug in de oven.
  6. Haal na 20 minuten de bakplaat nogmaals uit de oven. Voeg nu de kastanje champignons toe, schep alles om en bak het geheel nog 15 minuten
  7. Haal alles uit de oven, verdeel over twee borden en serveer.

 

Dit gerecht bevat per persoon

432 kcal
20 gram eiwit

By |2020-04-03T08:33:40+02:00maart 31st, 2020|Kwetsbare ouderen recepten, Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Kippendijen met aardappels uit de oven

About the Author: