//Keuzes in het weekend

Een prachtig zonnig weekend staat ons te wachten. Het weekend is voor iedereen vaak een moment van rust, gezelligheid en samen zijn. Vaak eten we in het weekend dan ook wat uitgebreider of wordt er een maaltijd afgehaald in plaats van te koken. Het maken van voedingskeuzes gebeurt vaak vanuit een gewoonte. Het is iets wat jij vanuit huis hebt geleerd en hebt overgenomen. Het kan daarom lastig zijn om gezondere keuzes te maken. Wil je graag gezonder eten in het weekend en andere keuze’s maken?

Volg de tips van onze diëtisten van Diëtheek Zeeland  om bewust te worden van je eetgewoontes en deze effectief te veranderen:

  1. Schrijf voor jezelf de belangrijkste motivaties en redenen op om gezondere keuzes te willen maken. B.v ik wil een beter voorbeeld zijn voor mijn kinderen.
  2. Kijk kritisch naar je huidige eetgewoonten en stel (haalbare) doelen voor jezelf. Begin bijvoorbeeld met het vervangen van 1 glas frisdrank door spa rood of een light variant.
  3. Stel voor jezelf een plan op voor lastige situaties, bijvoorbeeld: als ik vanavond televisie ga kijken, dan neem ik een paar olijven in plaats van chips. Probeer de nadruk te leggen op wat je wel gaat doen in plaats van wat je niet gaat doen. Als we vaak herhalen dat we vanavond geen chips mogen, dan hebben we júist wel zin in chips.
  4. Blijf positief! Het kost tijd om een gewoonte te veranderen, de ene dag zal het beter gaan dan de andere dag.

Blijf je het lastig vinden om je leefstijl te veranderen? Onze diëtisten kunnen je goed coachen en begeleiden naar een betere leefstijl.  Er is altijd een diëtist bij jou in de buurt.

Succes! ?

By |2020-06-19T10:46:35+02:00juni 19th, 2020|Weetjes|Reacties uitgeschakeld voor Keuzes in het weekend

About the Author: