
Wat heb je nodig (4 personen)
- 1 komkommer
- 25 gram boter
- 20 gram bloem
- 3/4 liter water
- 2 kruidenbouillon tabletten
- 2 eetlepels Dille
- 250 gram crème fraîche (light)
- witte peper
- koffieroom (cupje)
Hoe maak je het?
- Was de komkommer en rasp deze met een grove rasp.
- Smelt de boter en roer de bloem erdoorheen.
- Los de bouillon blokjes op in het (gekookte) water en giet dit scheutje voor scheutje bij het boter en bloem mengsel.
- Roer vervolgens de geraspte komkommer erdoor.
- Laat dit 10 minuten met de deksel op de pan koken.
- Voeg vervolgens de Dille, peper en de helft van de crème fraîche toe, en roer net zolang tot de crème fraîche is opgelost.
- Roer de rest van de crème fraîche los met een beetje koffieroom en serveer dit aan tafel.