//Misselijkheid na Corona

Adviezen bij misselijkheid

Na een IC opname of ziekenhuisopname kan er spraken zijn van misselijkheid bijvoorbeeld door narcose en medicijnen. Daarnaast kunnen emoties een grote invloed hebben, vooral stress en nervositeit. Wanneer je lange tijd last hebt van misselijkheid, wordt het steeds moeilijker om alle voedingsstoffen, die voor een goede gezondheid nodig zijn, binnen te krijgen.

Stop niet met eten en drinken

Tekort aan vocht en een lege maag verergert misselijkheid.

 1. Drink voldoende minimaal 1-1,5 liter drinkvocht per dag.
 2. Verdeel drinken goed over de dag en niet in één keer een grote hoeveelheid achter elkaar.
 3. Drink eventueel met een rietje.
 4. Drink bij voorkeur dranken met een voedingswaarde zoals zuivel.
 5. Stop niet met eten ook al bent u misselijk.
 6. Blijf regelmatig iets kleins eten 6-8 keer per dag.

Gebruik voeding die de maag gemakkelijk passeert

Kies voor licht verteerbare voedingsmiddelen dat betekent niet te vet. Vette producten zoals gebakken eieren met spek, boerenkool met worst, scherp gekruid eten of saucijzenbroodjes zullen nu waarschijnlijk tegenstaan. Wat kan je wel proberen en is licht verteerbaar:

 1. crackers;
 2. beschuit;
 3. biscuit;
 4. vers fruit of compote;
 5. vruchtenmoes;
 6. magere melkproducten.

Vermijd sterke geuren en smaken

Misselijkheid kan worden opgewekt door de geur van. Als je merkt dat je hier last van hebt dan kan je beter uit de keuken blijven wanneer er eten wordt klaargemaakt. Vermijd sterk geurende en sterk smakende voedingsmiddelen die (almeteen) misselijk maken. Soms kan het helpen om koud voedsel te vervangen bij maaltijden, zoals plakjes vleeswaren in plaats van een stuk vlees. Laat indien mogelijk maaltijden door anderen bereiden, warm op in de magnetron.

Vraag om hulp

Ga naar je huisarts wanneer de misselijkheid aanblijft en je merkt dat je hierdoor erg weinig kan eten. Misschien kan de huisarts de oorzaak van je klachten vinden. Er zijn eventueel medicijnen tegen misselijkheid, die je wellicht kunnen helpen.

Meer informatie

Als je vragen hebt of meer informatie wil, neem dan contact op met jouw eigen  diëtist. Je kan ons bereiken via telefoonnummer 088 – 425 36 00 of per e-mail : info@dietheek.nl. Indien je een e-mail stuurt, vermeld dan je naam, telefoonnummer en geboortedatum.

 

By |2020-08-07T12:29:28+02:00augustus 7th, 2020|Corona|Reacties uitgeschakeld voor Misselijkheid na Corona

About the Author: