//Tips om gesneden fruit mee te nemen

Voor onderweg is het vaak makkelijk om fruit gesneden mee te nemen. Hieronder geven we je drie tips om te voorkomen dat je fruit dan bruin gaat verkleuren.

  1. Gebruik een luchtdicht zakje of bakje
    Zuurstof zorgt ervoor dat je fruit bruin wordt. Normaal gesproken zorgt de schil ervoor dat er geen zuurstof bij het vruchtvlees kan komen, maar als het gesneden is wordt het binnenste van de vrucht aangevallen door zuurstof. Stop daarom het fruit in een luchtdicht zakje of bakje. Hoe minder zuurstof, hoe minder snel de bruining optreedt!
  2. Bind ze weer samen
    Zorg dat je de appel of peer met een scherp mes, zo netjes mogelijk, in gelijke stukjes snijd. Pak vervolgens de stukken bij elkaar en maak er weer een volwaardige appel of peer van. Probeer zo min mogelijk zuurstof tussen de delen te laten komen. Doordat alle parten weer dicht tegen elkaar aan zitten, gaat de appel of peer dus niet verkleuren! Doe vervolgens een elastiekje, of magnetronfolie om de appel of peer heen om de parten bij elkaar te houden tijdens het vervoeren.
  3. Gebruik citroensap
    In het sap van de citroen zit citroenzuur dit zorgt er voor dat je appels en peren niet verkleuren als je ze hebt gesneden. Besprenkel dus na het schillen de parten van gesneden appel en peer met het citroensap. De smaak van je fruit zal niet veranderen wanneer het citroensap is ingedroogd, maar het voorkomt wel het bruin worden!

By |2020-08-28T14:12:21+02:00augustus 28th, 2020|Gezonde leefstijl|Reacties uitgeschakeld voor Tips om gesneden fruit mee te nemen

About the Author: