/, Weetjes/Uit de dag van een diëtist

Heehoi, mijn naam is Tessa Nijman en ik ben diëtist bij Diëtheek Deventer-Apeldoorn. Sinds juli 2019 werk ik bij Diëtheek, net na mijn afstuderen kon hier meteen aan de slag. Met veel plezier behandel ik mijn cliënten op locatie en ga ik op huisbezoeken. Vooral de variatie in mijn werk vind ik erg leuk, niet alleen de verschillende doelgroepen die ik zie, maar ook de werkzaamheden. De afwisseling blijft leuk, doordat ik niet alleen consulten heb, maar ook actief ben op Social media voor Diëtheek en daarnaast bijv. voorlichtingen geef aan cliënten of collega’s. Naast voeding heb ik ook een grote passie voor dansen en ben ik weer begonnen met dansles geven. Daarnaast sta ik ook nog 2-3 dagen per maand in de horeca, voor mij een super leuke afwisseling!

Hoe ik mijn tijd als dietist in Corona heb ervaren:

Mijn werk in de horeca viel volledig stil, daarom was ik erg blij dat het werk als diëtist wel gewoon door ging. In het begin vond ik het wel allemaal maar wennen en gek, de telefonische consulten en geen face-to-face contact. Eenmaal een tijdje verder begon ik er aan te wennen en heb ik het eigenlijk als prettig en zinvol ervaren. Ik merk ook dat ik eerder een telefonisch consult/intake aanbied aan cliënten. Zeker als mijn agenda vol staat op locatie, zodat ik toch de cliënt eerder alvast wat telefonisch advies kan geven. Ook vond ik het erg mooi om cliënten een luisterend oor te bieden tijdens de Corona tijd, zeker de ouderen die alleen woonden, daarbij merkte ik veel eenzaamheid.

Gezonde groet,

 

 

 

 

 

Tessa Nijman

By |2020-09-19T11:04:22+02:00september 19th, 2020|Geen categorie, Weetjes|Reacties uitgeschakeld voor Uit de dag van een diëtist

About the Author: