/, Weetjes/Diëtheek werkt mee aan nieuwe website www.vierkeerbeter.nl

In samenwerking met IC Connect, Diëtheek, Platform Patiënt+Voeding en Eric-jan de Smaakman lanceert Stichting Eten+Welzijn de website www.vierkeerbeter.nl. Op deze website wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende problemen na een intensive care (IC-)opname. Mensen hebben vaak last van spierverlies, concentratieproblemen en smaak- en geurverlies.

In Nederland worden per jaar ongeveer 80.000 mensen op een IC opgenomen.  Veel mensen ervaren, als ze weer naar huis mogen, allerlei problemen rondom hun herstel. De website www.vierkeerbeter.nl kan de patiënten bij dit herstel helpen, bijvoorbeeld na een IC-opname als gevolg van Covid-19.

Op de website wordt middels onder andere korte informatie video’s aandacht besteed aan de meest voorkomende problemen na een IC-opname, zoals, spiermassaverlies, concentratieproblemen en smaak- en geurverlies. O.a. een patiënt, intensivist, chef-kok en een van onze eigen diëtiste  Danita van der Linden geven hun adviezen en praktische tips. Daarnaast is er ook een patiënt aan het woord over hoe een IC-opname je smaak kan beïnvloeden. Daphne Bolman lag bijna drie maanden op de IC: “Ik at zure citroenen alsof het appels waren. Mijn smaak was zó anders, heel raar. Maar voor mij was dat heel normaal. Ik moest ook weer leren vertrouwen op mijn lijf. Vertrouwen dat ik weer kon staan zonder te vallen of gewoon een kopje thee kon vasthouden.”

VierkeerBeter.nl

De naam VierkeerBeter.nl van de website verwijst naar de vier herstelpijlers: Bouwstoffen voor spierherstel, Brandstoffen voor energie, Beschermstoffen voor de weerstand en Beweging voor de vitaliteit.

By |2020-10-27T15:47:29+02:00oktober 27th, 2020|Ondervoeding, Weetjes|Reacties uitgeschakeld voor Diëtheek werkt mee aan nieuwe website www.vierkeerbeter.nl

About the Author: