//Recept speculaasbrokken (glutenvrij, lactosevrij, eiwit verrijkt en laag in suiker)

Wat heb je nodig:

  • 125 gr boekweitmeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 1 tl vanillearoma
  • 60 gram proteïne poeder (verkrijgbaar bij de drogist of online)
  • Een paar Stevia druppels
  • 0,5 el bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 2 el speculaaskruiden
  • 85 gr Medjoul dadels of 1 eetlepel honing
  • Een handje rozijnen
  • 1 ei of 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el water
  • 70 gr kokosolie (niet vloeibaar)
  • 3 el amandelen of amandelschaafsel
  • 3 el plantaardige melk of een eierdooier voor het bestrijken

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Doe het boekweitmeel en amandelmeel in een mengkom en voeg de vanille, Stevia, bakpoeder, speculaaskruiden, eiwitpoeder en zout hier aan toe.
  3. Ontpit de Medjoul dadels en voeg deze samen met de kokosolie, de rozijnen en het ei (of eivervanger) toe aan de mix
  4. Kneed dit alles tot een soepel deeg. Plaats het deeg voor een half uurtje in de koelkast.
  5. Rol het deeg uit, niet te dun en maak er een grote koek van.
  6. Besmeer de bovenkant van de koek met wat plantaardige melk of een eierdooier en verdeel wat grof gehakte amandelen of schaafsel over de koek.
  7. Schuif de de oven in voor zo’n 20 a 25 minuten. Houd de koek in de gaten! Iedere oven is anders. 
  8. Laat de koek goed afkoelen buiten de oven, dan pas wordt de speculaas harder.
  9. Breek in stukken en bewaar luchtdicht in een trommel buiten de koelkast.

Gebaseerd op een recept van Oh my Pie https://ohmypie.nl/2017/11/11/glutenvrije-speculaasbrokken/

By |2020-12-01T17:21:07+02:00december 1st, 2020|Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Recept speculaasbrokken (glutenvrij, lactosevrij, eiwit verrijkt en laag in suiker)

About the Author: