/, Recepten/Wegdromen van gezonde tapas bij tropische tempraturen

Wegdromen van gezonde tapas bij tropische tempraturen

Nu we nog niet massaal op vakantie kunnen droom ik met deze heerlijke tropische dagen soms weg naar een gezellig terras in Spanje. Spanje staat bekend om zijn heerlijke tapas en vandaag is het nationale tapasdag! Op de derde donderdag van juni wordt jaarlijks stil gestaan bij dit heerlijke minivoedsel, dat je tegenwoordig in steeds meer restaurants terugvindt. De dag is bedoeld om te ontdekken dat tapas niet alleen lekker zijn, maar ook een gezellige en leuke maaltijd is die je samen met anderen deelt. Voor jou hebben wij vandaag een paar lekkere maar ook gezonde tapas gerechten om deze dagen ook lekker weg te dromen naar Spanje.

De klassieke tomaat, mozzarella en basilicum prikker

Wat heb je nodig voor 2 prikketjes?
– 2 saté prikkertjes
– 2 cherrytomaatjes
– 2 mozzarella bolletjes
– 2 blaadjes basilicum

Hoe maak je het?
– Rijg aan de saté prikker het cherrytomaatje, vervolgens het mozzarella bolletje en als laatste het blaadje basilicum
– Evt. nog een druppel balsamico dressing er over

Champignons uit de oven
Wat heb je nodig voor 2 porties?
– 250 gram kleine champignons
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels kaas 30+
– verse peterselie
– snufje peper en zout
– 1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je het?
– Verwarm de oven voor op grillfunctie of zo hoog mogelijk.
– Maak de champignons schoon en blancheer deze 3 minuten in kokend water.
– Meng ze vervolgens met olijfolie, peterselie, knoflook, peper en zout.
– Strooi als laatste de kaas er over.
– Zet het vervolgens voor 5-10 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Bruschetta op toast
Wat heb je nodig voor 2 porties?

– 2 volkoren boterhammen
– 4 tomaten
– 1 teentje knoflook
– ½ theelepel oregano
– 2 blaadjes basilicum
– snufje peper en zout

Hoe maak je het?
– Rooster de 2 volkoren sneetjes in een brood rooster of pan.
– Was ondertussen de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
– Was basilicum en hak het fijn.
– Breng de tomaat op smaak met de basilicum, oregano, peper/zout en knoflook.
– Snijd de sneetjes brood in 4 stukjes.
– Verdeel daarna het mengsel over de geroosterde stukjes brood.


Watermeloen feta hapje

Wat heb je nodig voor 2 porties?
– 1 schijf watermeloen
– 80 gram feta
– verse muntblaadjes

Hoe maak je het?
– Was en snijd de watermeloen in blokjes.
– Snijd vervolgens de feta in iets kleinere blokjes als de watermeloen.
– Leg er een blaadje munt op en zet evt. vast met een prikkertje.

Wij hopen dat jij met één of meerdere van deze recepten, heerlijke en gezonde tapas op tafel kunt zetten! Wil jij meer recepten, informatie of misschien wel een afspraak met één van onze diëtisten? Neem dan een kijkje op onze website www.dietheek.nl of bel naar 088-4253600.

 

 Met gezonde groet,

Tessa Nijman, diëtist 

Diëtheek Deventer-Apeldoorn

By |2021-06-17T09:55:23+02:00juni 17th, 2021|Gezonde leefstijl, Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Wegdromen van gezonde tapas bij tropische tempraturen

About the Author: