/Diëtheek Academy
Diëtheek Academy2019-08-16T14:26:29+00:00

Diëtheek Academy

Diëtheek vindt het belangrijk bij te dragen aan de kennisontwikkeling in het vakgebied Voeding & Diëtetiek. Daarom ontwikkelt Diëtheek binnen Diëtheek Academy kwalitatieve scholingen op het gebied van dieet- en voedingsadvisering. De scholingen worden ontwikkeld in samenwerking met diëtisten, artsen en andere professionals uit het werkveld en zijn altijd gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Hieronder een overzicht van het actuele scholingsaanbod.

Post-HBO Diabetes & Diëtetiek

Voor een optimaal voedingsadvies bij diabetes is het nodig je te verdiepen in de nieuwste inzichten in het ziektebeeld diabetes en de daarbij behorende behandeling.

Tijdens de scholing Diabetes & Diëtetiek verdiep je je onder andere in de fysiologische aspecten van diabetes, de dieetrichtlijnen, de interactie tussen medicatie, beweging en voeding en zelfmanagement bij diabetes type 2.

  • Doelgroep: diëtist
  • Houdt de website in de gaten voor nieuwe data

  • Woerden
  • Accreditatie aangevraagd ADAP (30 punten, ntb)
MEER INFORMATIE

Post HBO Kinderen en overgewicht 2019

Vanuit de beroepsgroep merken wij dat het aantal kinderen met overgewicht, dat een afspraak maakt bij de diëtist, toeneemt. Het behandelen van overgewicht bij kinderen vergt een specialistische behandeling. Hoe stel je een goede behandeling op als diëtist? Hoe zorg je ervoor dat zowel ouders als kinderen betrokken zijn bij de behandeling.
Tijdens deze cursus leer je hoe de groei en ontwikkeling verloopt bij kinderen, welke energie- en nutriëntenbehoefte zij hebben en hoe je dit vertaalt naar een voedingsgericht behandelplan.

Kosten voor deze scholing voor externe Diëtheek deelnemers: € 500,-

  • Doelgroep: Diëtisten met affiniteit behandeling kinderen
  • 4 en 18 oktober 2019

    Meld je aan voor 15 september

  • Accreditatie aangevraagd ADAP voor 28 punten

  • De cursus gaat door bij een minimale inschrijving van 10 diëtisten

Aanmelden

Aanmelden