/Annette van der Waal
Annette van der Waal2020-05-11T16:12:08+02:00

Annette van der Waal

Ik ben Annette van der Waal, diëtiste in Delft. Bij mij kunt u terecht met overgewicht, diabetes, COPD, hoge bloeddruk, verhoogde cholesterolwaardes, eetstoornissen, ondergewicht, ondervoeding, Prikkelbare Darm Syndroom en andere maag-darm klachten. Natuurlijk zie ik u ook graag als u andere vragen hebt met betrekking tot eten.

Voordat ik diëtiste werd, heb ik als onderzoeker in de chemie gewerkt. Maar naar mensen luisteren en mensen helpen, dat was wat ik graag deed. Daarom ben ik Voeding en Diëtetiek gaan studeren. Mijn achtergrond als wetenschapper helpt me om het kaf van het koren te scheiden als het gaat om het beoordelen van nieuwtjes over voeding. Het leuke aan het werk als diëtiste is voor mij dat het steeds weer puzzelen is om tot een advies te komen dat aansluit bij de cliënt, zodat deze er makkelijk mee aan de slag kan gaan en er blijvend iets aan heeft. Soms helpt het dat ik op de middelbare school zelf een eetstoornis had. Dit maakt het dan makkelijker om me in te leven in cliënten die worstelen met een eetstoornis of ernstig verstoord eetgedrag.

Mijn vrije tijd breng ik voornamelijk door met mijn man en mijn drie kinderen.

Specialisaties

  • Overgewicht & Ondergewicht/ondervoeding

  • Diabetes

  • Voeding bij problemen in de mond

.

Wat ik eet als ik weinig tijd heb:

Ik houd van soep. Als ik weinig tijd heb, eten we vaker eens tomatensoep: Uien en knoflook fruiten, tomatenblokjes uit blik erbij, dan bouillonblokjes opgelost in water, even laten koken, klaar is de soep. Meestal gaat er nog een blikje kidneybonen doorheen. Met een stukje stokbrood en tapenade is het helemaal af.

.

Cursussen & Workshops

Diarree en obstipatie (PIT Actief)

Sondevoeding bij herstel COVID-19 (PIT Actief)

Voeding en mondgezondheid (Louise Witteman)

Diëtheek Delft

Locatie: Medisch Centrum Delft
Beukenlaan 4F
2612 VC Delft

Meer informatie over Diëtheek Delft.

Social Media

.