/Audrey Mennink-Houben
Audrey Mennink-Houben2021-01-26T10:01:17+02:00

Audrey Mennink-Houben

Hallo! Mijn naam is Audrey en ik werk sinds januari 2021 bij Diëtheek. Na het afronden van het vwo wist ik dat ik iets met mensen wilde gaan doen, maar wat? Het was even zoeken, maar uiteindelijk koos ik ervoor om diëtist te worden, zo kon ik mijn interesse in lekker én gezond eten combineren met het helpen van mensen.

Na een half jaar in het ziekenhuis te hebben gewerkt, kwam ik terecht in een GGZ-instelling, waar ik 11 jaar lang met veel voldoening mensen heb begeleid die kampten met een eetstoornis, vaak in combinatie met fors overgewicht. Hier heb ik geleerd hoe gecompliceerd de relatie met eten kan zijn. Eten is lekker, vaak gekoppeld aan gezelligheid, maar eten heeft bijvoorbeeld ook te maken met gewoontes en emoties. En soms is eten iemands beste vriend én vijand, waardoor het een obsessie wordt. Kortom: eten kan behoorlijk ingewikkeld zijn! De andere kant is dat we moéten eten om gezond te blijven. Mensen die door bijvoorbeeld ziekte niet meer van eten kunnen genieten, ervaren dan ook hoe zeer eten is verbonden met ons dagelijkse leven.

In mijn begeleiding vind ik het belangrijk om de mens achter de cliënt niet uit het oog te verliezen. Mijn ervaring is dat mensen soms te grote stappen willen zetten. Ik vind het echter belangrijk dat je leert om de middenweg te bewandelen, zodat het resultaat ook lang houdbaar is.

Specialisaties

  • Eetstoornissen

  • Diabetes

  • Hart- en Vaatziekten

  • COPD

  • Obesitas & Overgewicht

  • Ondergewicht

.

Wat ik eet als ik weinig tijd heb:

Als ik weinig tijd heb, maak ik vaak een pureersoep van prei met courgette, of van broccoli en bv. bloemkool. Kwestie van grof snijwerk, prei/uitje fruiten in een klein beetje olie, bouillonblokje en water erbij en dan ca. 20 minuutjes koken. Staafmixer erop en klaar. Vaak eet ik hier dan een afbakbroodje bij.

.

Cursussen & Workshops

Diëtheek Zuid-Limburg

Health & Sports | Paramedisch Centrum Buchten
Dorpstraat 64
6122CC Buchten

Gezondheidscentrum d’n Dippo
Klein Haasdal 4
6333 AK Schimmert

Huisartsenpraktijk van Daal
Bautscherweg 84
6418 EP Heerlen

Hoofdlocatie Diëtheek Maastricht en Heuvelland
Scharnerweg 108
6224 JJ  Maastricht

Meer informatie over Diëtheek Zuid-Limburg.

Social Media

.