/Dirk Verbraak
Dirk Verbraak2020-01-07T16:34:29+02:00

Dirk Verbraak

Diëtist Dirk Verbraak

Voeding is altijd mijn passie geweest. Als kind stond ik al graag in de keuken. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ik met de koksopleiding begon. Omdat ik mezelf niet altijd in een keuken en de horeca zag werken, en ik graag wat meer verdieping wilde, begon ik na een opleiding gewichtsconsulent en fitnesstrainer met de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Na enige tijd in Rotterdam gewerkt te hebben, kwam ik in het prachtige Zuid-Limburg terecht. Later heb ik de opleiding sportdiëtetiek afgerond en ben ik naast algemeen diëtist ook sportdiëtist. Als (sport)diëtist probeer ik cliënten op een laagdrempelige manier te adviseren en te begeleiden. Ik probeer daarbij zo dicht mogelijk bij de praktijk te blijven, zodat het voor de cliënt altijd begrijpelijk en haalbaar blijft.

Vanaf 2020 is mijn reguliere spreekuur vervangen door een speciaal sportspreekuur. Hiernaast ben ik ook de sportdiëtist van team Jumbo-Visma (www.teamjumbovisma.nl). Ik ga mee naar trainingskampen, hoogtestages en wedstrijden. Gelukkig blijft ik ook verbonden aan Diëtheek als sportdiëtist. Alle professionele, semiprofessionele en amateursporters kunnen bij mijn terecht voor  een sportvoedingsadvies. Hier kunt u meer lezen over onze speciale sportpakketten, maar uiteraard is ook maatwerk mogelijk.

Voor informatie omtrent de keuzepakketten sport kunt u op de volgende link klikken  https://www.dietheek.nl/maastricht-heuvelland/

Specialisaties

 • Sport

 • Diabetes
 • Hart- en vaatziekten
 • COPD
 • Obesitas en overgewicht
 • Ondergewicht en ondervoeding
 • Voeding na bariatrische chirurgie (maagverkleining)

.

Wat ik eet als ik weinig tijd heb:

Als ik te weinig tijd heb, maak ik:

Zilvervliesrijst met wokgroenten, omelet en cashewnoten.

De ingrediënten voor dit recept heb ik eigenlijk altijd in huis. Rijst en cashewnoten staan standaard in de kast en groenten heb ik ook altijd wel liggen. Maar je zou dit recept ook prima met noedels en andere noten zoals amandelen kunnen eten. De rijst kan gekookt worden zoals vermeld op de verpakking. Voor de omelet gebruik ik 2 eieren, met wat sambal. Goed klutsen en langzaam bakken. Voor dit recept gebruikt ik verder groenten die ik nog heb liggen zoals paprika, ui, courgette, champignons en knoflook. In feite zou je iedere groenten kunnen gebruiken. De groenten klein snijden en wokken op hoog vuur, zo’n 5 minuten. Het vuur wat lager zetten en een scheut chilisaus en ketjap erbij. Rijst en wokgroenten op een bord, omelet ernaast en cashewnoten erover. Eet smakelijk!

.

Cursussen & Workshops

 • Emotie eten de Baas
  Ga je snoepen en snaaien om ‘lastige’ gevoelens te dempen? Dan is het nu tijd om te stoppen met lijnen en het emotie-eten stap voor stap aan te pakken.
  Meer informatie: groningen@dietheek.nl

Diëtheek Maastricht en Heuvelland

Hoofdlocatie Diëtheek Maastricht en Heuvelland
Scharnerweg 108
6224 JJ  Maastricht

Meer informatie over Diëtheek Maastricht & Heuvelland.

Social Media