Elza Kips2018-10-02T14:47:23+00:00

Elza Kips

Op gegroeid op een biologische boerderij waar gezonde en natuurlijke voeding altijd centraal stond. Vanuit die achtergrond ben ik voeding en diëtetiek gaan studeren omdat ik mijn passie en kennis graag wil delen met anderen.

In 2004 ben ik als diëtist aan het werk gegaan bij een diabetes centrum in Rotterdam. Daarna heb ik 7 jaar gewerkt in een gezondheidscentrum in Zaandam waar ik naast het spreekuur ook een project voor kinderen met overgewicht heb helpen opzetten. De laatste 2 jaar heb ik gewerkt in een obesitascentrum waar patiënten met morbide obesitas een traject volgde om een maagverkleinende operatie te ondergaan. Al jaren in het vak maar de passie is er nog net zó als bij de start.

Samen met u verken ik graag de mogelijkheden om uw gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren. Uw doel is mijn leidraad. We kijken samen naar wat voor u werkt en dan maken we een plan waar u zich goed bij voelt. Soms hou ik u een spiegel voor om inzicht te krijgen. U kunt ook op mij rekenen bij lastige momenten; we weten allemaal hoe lastig het is om een gezonde leefstijl vol te houden. Ik besteed dus ook veel aandacht aan terugvalpreventie.

Weetjes over mij; Ik woon met mijn 2 kinderen in Amsterdam. Ik hou van de stad; naar de bioscoop, theater of museum. Maar ik hou ook veel van buiten; ik fiets, wandel en fotografeer graag in de natuur. Om te ontspannen doe ik aan yoga, bloemschikken en mozaïeken.

Specialisaties

  • Diëtist
  • Diabetes type 2

  • Overgewicht bij volwassen

  • Overgewicht bij kinderen

  • Voeding bij een maagverkleinde operatie  (Bariatrie)

  • Ondervoeding en ongewenst gewichtsverlies

.

Wat ik eet als ik weinig tijd heb:

Wanneer ik weinig tijd heb kook ik meestal een pastamaaltijd, dat vinden de kinderen ook lekker en is snel klaar. Ik kies altijd voor volkoren pasta, dat is voedzaam en is in 10 minuutjes klaar. Als basis voor in de saus gebruik ik verschillende groenten (handig is een voorgesneden zak groentemix), ui en een teentje knoflook voor de smaak. Soms doe ik daar nog een klein potje mais, bonen of kikkererwten doorheen. De groente is na 10 minuutjes stomen ook klaar, dan voeg ik basis passata van tomaten (zonder toevoegingen) toe en (vegetarisch) gehakt. Even roeren en nog 5 minuutjes garen. Dan opscheppen, beetje peper erover….  Bon appetit!

.

Diëtheek Utrecht

Locatie: Julius Gezondheidscentrum Terwijde
Emile Hullebroeckstraat 60
3543 BZ UTRECHT

Locatie: Julius Gezondheidscentrum Veldhuizen
Molenpolder 20
3453 NZ DE MEERN

Locatie: Julius Gezondheidscentrum Vleuterweide
Utrechtse Heuvelrug 130
3452 JA VLEUTEN

Meer informatie over Diëtheek Utrecht.

Social Media

.