/Elza Kips
Elza Kips2021-02-23T11:44:09+02:00

Elza Kips

Op gegroeid op een biologische boerderij waar gezonde en natuurlijke voeding altijd centraal stond. Vanuit die achtergrond ben ik voeding en diëtetiek gaan studeren omdat ik mijn passie en kennis graag wil delen met anderen.

In 2004 ben ik als diëtist aan het werk gegaan bij een diabetes centrum in Rotterdam. Daarna heb ik 7 jaar gewerkt in een gezondheidscentrum in Zaandam waar ik naast het spreekuur ook een project voor kinderen met overgewicht heb helpen opzetten. De laatste 2 jaar heb ik gewerkt in een obesitascentrum waar patiënten met morbide obesitas een traject volgde om een maagverkleinende operatie te ondergaan. Al jaren in het vak maar de passie is er nog net zó als bij de start.

Samen met u verken ik graag de mogelijkheden om uw gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren. Uw doel is mijn leidraad. We kijken samen naar wat voor u werkt en dan maken we een plan waar u zich goed bij voelt. Soms hou ik u een spiegel voor om inzicht te krijgen. U kunt ook op mij rekenen bij lastige momenten; we weten allemaal hoe lastig het is om een gezonde leefstijl vol te houden. Ik besteed dus ook veel aandacht aan terugvalpreventie.

Weetjes over mij; Ik woon met mijn 2 kinderen in Amsterdam. Ik hou van de stad; naar de bioscoop, theater of museum. Maar ik hou ook veel van buiten; ik fiets, wandel en fotografeer graag in de natuur. Om te ontspannen doe ik aan yoga, bloemschikken en mozaïeken.

Specialisaties

  • Overgewicht

  • Diabetes type 2

  • Leefstijl coaching (GLI –Slimmer)

  • FODMAP dieet bij Prikkelbare darmen

  • Voeding voor & na een maagverkleining (Bariatrie)

  • Smaakontwikkeling bij kritische eters; kinderen die weinig lusten

  • Ondergewicht en ongewenst gewichtsverlies

.

Wat ik eet als ik weinig tijd heb:

Dan maak ik een omelet met roerbak groente en een spinazie-banaan-yoghurt smoothie.

Ik neem een koekenpan een roerbak de groente 5 minuten. Ondertussen kluts ik de eieren, voeg melk, kruiden en peper toe.

Ik giet de geklutste eieren over de groente en laat het geheel 5 minuten garen. Terwijl de omelet pruttelt, doe ik een flinke hand voorgewassen spinazie in de mixmachine. Ik snijd een banaan in stukjes en voeg deze bij de spinazie. Dan voeg ik yoghurt toe en mix het geheel tot een lekkere smoothie. In tussen is de omelet ook klaar. Lekker met een plak roggebrood. Eet smakelijk!

.

Diëtheek Utrecht

Locatie: Julius Gezondheidscentrum Terwijde
Emile Hullebroeckstraat 60
3543 BZ UTRECHT

Locatie: Gezondheidscentrum Leidsche Rijn
Dublinstraat 2
3541 CD  UTRECHT

Locatie: Julius Gezondheidscentrum Veldhuizen
Molenpolder 20
3453 NZ DE MEERN

Locatie: Julius Gezondheidscentrum Vleuterweide
Utrechtse Heuvelrug 130
3452 JA VLEUTEN

Locatie: Huisartsenpraktijk Harmelen/Vleuterweide locatie Vleuterwijde
Middenburcht 116 (in het winkelcentrum)
3452 MT Vleuten

Locatie: Huisartsenpraktijk Harmelen/Vleuterweide locatie Harmelen
Kerkweg 2
3481 CR Harmelen

Meer informatie over Diëtheek Utrecht.

Social Media

.